Torstai on toivoa täynnä

huhtikuu 23, 2009 at 6:01 pm (Uncategorized)

Yhteinen Yliopisto -verkosto on myönteisten ihmisten seurue. Uskomme ilon, myönteisyyden, yritteliäisyyden positiivisuuden voimaan. Halleluja! Juuri tänään olemme olemme erityisesti ylpeitä siitä, että mekin olemme suurin piirtein keskisuomalaisia: juuri tänään paikallislehtemme Keskisuomalainen on antanut ennakkoluulottoman esikuvan ja esimerkin tällaista positiivisesta – ei vain asenteesta vaan toimintatavoista, joita mekin haluamme kaikissa toimissamme vastedes osoittaa. Toivoisimme että Keskisuomalainen voisi joka päivä toimia näin:

Keskisuomalainen haluaa korostaa myönteisten tavoitteiden voimaa. Meidän ihmisten yritteliäisyys ja halu kehittyä ovat eteenpäinvieviä voimia. Kateus, kauna, pessimismi ja perusteeton kriittisyys eivät saa nousta lehdessäkään liiaksi esille.

Tämä on oikein! Ja jos olemme joskus puhuneet pahaa yliopistosta ja uudistuksista, niin todettakoon, että ainakin tätä yliopistomme on meille opettanut, ja tämä jos mikä on tulevaisuudessa meille tarpeen! Yliopistossa opimme, että ei ole tarpeen puhua huonoista asioista. Ei, sillä on myös niitä hyviä asioita. Puhukaamme niistä! Yliopistossa myös opimme, että olisi parempi että emme keskustelisi, neuvottelisi tai kyseenalaistaisi muutenkaan, mitenkään, emmekä missään: olkaamme sen sijaan yhtä mieltä asioista. Ja mikä parasta: kun valitsee yksimielisyyden, ei tarvitse nöyrtyä kompromisseihin.

**

tuausta

Tänään oli Jyväskylän kansainvälisen toimintaviikon viimeinen päivä. Ilmainen, maukas hernerokka kelpasi, makia sima maistui, Hearin musiikki tanssitti ja yliopiston päärakennuksen aukio täytettiin liitupiirroksin. Kansalaiset kutsuttiin paikalle megafonilla mekastaen ja aurinkokin lämmitti.

Olimme parkkeeraanneet telttamme, kajarimme, pöydät ja ruoat päärakennuksen eteen ulos. Majoitustamme ei toisin sanoen voinut olla huomaamatta! Jyväskylän työttömien valmistama maukas hernekeitto maistui yliopistolaisten lisäksi myös muille ohikulkijoille ja lähellä työskennelleille rakennustyöläisille.

Kuin toisintona keskiviikkoiselle kansainvälisten opiskelijoiden kanssa käydylle keskustelulle myös eräs saksalainen professori kävi kojullamme. Professori totesi Saksassa pari vuotta sitten tehdyn samanlaisen lakiuudistuksen (jonka myötä siis annettiin yliopistoille taloudellinen autonomia ja langetettiin lukukausimaksut opiskelijoille) olleen ”täydellinen katastrofi”.

Me emme epäile. Katsotaan kuitenkin pari toiveikasta kuvaa YY:n torstaista.

***

Kansainvälisen viikon logot näkyvät manifestissamme. Simaa kului.

simma_esitte

Tärkeää on kuitenkin paikallinen kulttuuri. Kahen kilon sitra!

tiedotta

Pystytyspuuhat ovat vielä kesken.

ylhaatla

Tule keittoa:

tule_keittoa

Ja tuli:

ihmisia

Piirtäminen kiinnosti:

piirto

Oma tila olis kiva.

oma_tila

Muurillekin pilkisteli aurinko.

muurilla

Ja kansalainen kutsui ja kuulutti.

megaff

Tervetuloa yliopistoon…

yo-talo

… jos kykenet. Heideggerilaiset provokaattorit taisivat käväistä paikalla.

voiko_olla

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: