Raporttia mielenosoituksesta

maaliskuu 13, 2009 at 5:06 pm (Uncategorized)

Perjantai 13. alkoi innokkaissa tunnelmissa! Säkkipillimusiikin (!) soidessa joukko yliopistolaisia marssi yliopiston kirjaston edestä Agoralle.

”Kahen kilon sitra!” ja ”OPM häpeä, lakisi on typerä”  -huudot kaikuivat mukavasti kohti Mattilanniemeä ja Jyväsjärveä. Sokerina pohjalla banderollit ”Sallitaanko tämä tuunaus” sekä ”Tiedotta tulevaan”.

Myös keskustelutilaisuus oli suksee. Ihmisiä oli kiitettävästi paikalla, päivän tapahtumiin osallistujia oli perstuntuma-arviolla (siis penkkejä laskien) noin 120.

Keskustelimme mm. lain muutoksista, yliopiston hierarkioista, opiskelijan asemasta yliopistossa,  ja pohdiskelimme mahdollisia konkreettisia vaatimuksia, joita opiskelijoiden tässä tilanteessa kannattaisi alkaa vaatia. Tällainen olisi mm. oma, autonominen tila, jossa on mahdollista järjestää sellaista opetusta jota kukakin todella tarvitsee – ja vaatia tästä opintopisteitä. Lisäksi keskustelimme ylioppilaskuntien osallisuudesta liikehdintään.

Näistä toivottavasti keskustelu jatkuu.

Virallisemman ja varsin onnistuneen keskustelutilaisuuden jälkeen osa yliopistolaisista jäi edelleen keskustelemaan ja viettämään yhdessä aikaa.

Tarkoituksena oli siirtyä varatusta tilasta toiseen, isompaan saliin ja vallata se symbolisesti oman tilan vaatimuksen hengessä. Tämä ei toteutunutkaan aivan yhtä mallikkaasti, mutta jonkinmoisen sekoilun lopputuloksena päädyimme siihen, mitä tuleman piti: otimme haltuun tilan jossa katsoimme leffaa ja joimme kalijaa. Ja lonkkua.

Leffassa eräs tunnettu agentti taisteli Pahaa vastaan. Salin seinälle ripustettiin, asian mukaisesti, Haitin lippu.

Jyväskylän toimintapäivän saldo jäi selvästi plussan puolelle. Uusia naamoja pörräsi mukana enemmän kuin oli osattu odottaakaan. Myös vaihto-opiskelijoita mobilisoitui mukaan. Useimmat halusivat jäädä vielä keskustelutilaisuuden jälkeen pitämään tilaa hallussa. Ja pitämään hauskaa.

Jyväskylä julistautuu yliopistoliikkeen viihdepääkaupungiksi!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: